• image1.jpg
  • image2.jpg
  • image3.jpg
  • image4.jpg
  • image5.jpg
  • image6.jpg
  • image7.jpg
  • image8.jpg
  • image9.jpg
  • image10.jpg
  • image11.jpg
  • image12.jpg
  • image13.jpg
  • image14.jpg
  • image15.jpg
News

05.04.2017

Smaki Indii

1 kwietnia odbyły się warsztaty kulinarne pod nazwą: Smaki Indii. Uczestnicy kursu pod czujnym okiem Marianny Danty i Savitri Sahu, dwóch mieszkanek Jeevodaya, które aktualnie przebywają w Polsce, mieli okazję nauczyć się przygotowania indyjskich potraw: curry z kurczaka, dhal z soczewicy, aloo chana sabdźi (danie z ciecierzycą i ziemniakami). Wspólnie też usmażyli indyjskie placki poori i przyrządzili indyjski pudding ryżowy kheer. Podczas warsztatów można było dowiedzieć się, jakie właściwości lecznicze posiadają przyprawy stosowane w kuchni indyjskiej, m.in. chili, kurkuma czy kolendra. Szczególnym zainteresowaniem cieszyła się herbata zaparzona na sposób indyjski, masala-czaj, z dodatkiem imbiru, kardamonu i goździków. Przez kilka godzin w  kuchni przy Młodnickiej unosiły się bardzo intensywne orientalne zapachy. Warsztaty zakończyły się degustacją wspólnie przygotowanych potraw, która miała miejsce w ogrodzie przy domu, w pięknym w tym dniu słońcu. (AN)                                       

Partners
  • logo-napis.jpg
  • logo-Salvatti.jpg
JGLOBAL_ZBIORKA
Kalendarz 2014 - 24
 
 
Dziękujemy wszystkim,
którzy 
przekazali 1% na Jeevodaya
 
 
AKCJE W TOKU

Wpłaty

można przeznaczyć na:

KLIKNIJ!

poniżej są aktualne

PROJEKTY

 

"Ośrodek Jeevodaya"

 

"Trąd"

 

 

 a zawsze można na

cele statutowe Fundacji


Fundacja Heleny Pyz - Świt Życia

ul. Młodnicka 34, 04-239 Warszawa

tel. 22 673 02 65  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

KRS 0000404982

NIP 9522117125

REGON 145918470

Nr konta bankowego

BGŻ BNP Paribas

PLN 39 2030 0045 1110 0000 0389 5020